«Θα είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει».

Οι Metallica πιέζονται από τους θαυμαστές τους να κυκλοφορήσουν το επόμενο άλμπουμ του μετά το «Hardwired… To Self-Destruct» του 2016, όμως η αναμονή θα αξίζει τον κόπο.

Ο ντράμερ Lars Ulrich μίλησε για το νέο άλμπουμ της μπάντας στο τελευταίο τεύχους του βρετανικού περιοδικού «Classic Rock».

«Θα είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει! Βάλτε τα υπόλοιπα κλισέ. Θα είναι το πιο δυνατό, το πιο φοβερό», ανέφερε.

«Αφήνοντας όμως την πλάκα στην άκρη, αν δεν πιστεύαμε ότι ο καλύτερος δίσκος ήταν ακόμα μπροστά μας, τότε γιατί να συνεχίζαμε τη δημιουργία του; Στους Metallica, αγαπάμε τη δημιουργική διαδικασία και είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι θα σταματήσουμε να κάνουμε δίσκους», συνέχισε.

Ο Lars Ulrich μίλησε επίσης για τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές των Metallica.

«Κάθε δίσκος για μένα είναι εικόνα μιας χρονικής περιόδου. 1988, το “…And Justice for All”, αυτό ήταν ό,τι κάναμε και κάναμε όλες αυτές τις επιλογές και το αποδέχομαι με χαρά. Μερικές φορές σκέφτομαι γιατί κάναμε κάτι και τι σκεφτόμασταν, χωρίς να θέλω απαραίτητα να το αλλάξουμε. Αλλά από τα άλμπουμ που κάναμε, με το “Hardwired” είχα τις λιγότερες μπερδεμένες ερωτήσεις για τις επιλογές που κάναμε».

Τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Lars Ulrich είπε στο Rolling Stone ότι το συγκρότημα της heavy metal έγραφε μουσική «επί τρεις – τέσσερις εβδομάδες» και όπως φαίνεται τα μέλη της μπάντας εξακολουθούν να έχουν στο επίκεντρο της νοοτροπίας τους την εύρεση αξιόλογων στίχων.

«Όταν γράφω πάντα νιώθω ενθουσιασμένος για τη συνέχεια. Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ να κάνουμε ακόμα τον καλύτερο δίσκο, να κάνουμε τη διαφορά. Να κάνουμε ακόμα κάτι που δεν ευχαριστεί μόνο τους άλλους, αλλά ευχαριστεί και εμένα», εξήγησε.